Van harte welkom op de website van buurtvereniging Speuld en Omstreken.  

PLAATSELIJK NIEUWS & MEDEDELINGEN


Oudheidkundige wetenswaardigheden.

Op de Speuld Plus bijeenkomst van 6 febr. waren er naast de gebruikelijke Speuld Plus deelnemers en vrijwilligers nog een paar bijzondere gasten op bezoek t.w. de heer van Loo en mevrouw Schriever.  Beiden zijn bijzonder actief bij de oudheidkundige vereniging van Ermelo. Uiteraard begon de bijeenkomst  met het welkomstwoord en de mededelingen van Nely.  Deze keer werd het “lang zal ze leven” gezongen voor Dirk Bleijenberg in verband met zijn verjaardag.  Ook de het drankje en het advocaatje aan het einde van de middag werden geschonken door Corry en Dirk i.v.m. het 50 jarig huwelijks jubileum.  Nogmaals gefeliciteerd en dank dat jullie dit heugelijke feit met de Speuld Plus groep wilden delen.

Daarna kwam Steven van Loo aan het woord. Steven is zijn hele werkzame leven actief geweest voor s’Heerenloo.  Dit in combinatie met zijn passie voor het verleden maakt dat hij uren kan vertellen over het ontstaan en de geschiedenis van deze zorg instelling. Hij beschikt over onvoorstelbare parate kennis als het gaat over de instelling waar hij altijd heeft gewerkt. Na de inleiding van Steven zijn we met de hele groep weer eens de schoolbanken in gegaan. Daar kregen we een oude promotie film te zien van vroeger over de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.  Het was duidelijk een film uit de oude doos.  De vertoning was leuk om te zien hoe het vroeger aan toeging en ook om de schijnwerper te zetten op de bijzondere en liefde volle zorg die wordt verleend aan mensen met een verstandelijke beperking.  Het was weer een geslaagde Speuld Plus middag.

 


  

 

 

 

 

 

  

 

  

Reclame voor de Neeltje Paoterhof,

(t'Is weer voorbij de mooie zomer, gelukking hebben we de foto,s nog.)

 

.

 


 

 

 

 


 

 


  


 


De nieuwsbrief van de buurtvereniging + de notulen van de bijeenkomst in Staverden met het College van B&W kunt u lezen door de onderstaande links te openen:

Nieuwsbrief_Buurtvereniging.pdf

2016-11-15_Notulen_Avondbijeenkomst_Staverden.pdf

----------------------

 

  

  Mensen met gemeenschappelijke richtingen en een gevoel van saamhorigheid kunnen snellen en gemakkelijker hun doel bereiken omdat ze elkaars stuwkracht benutten. 

.