Van harte welkom op de website van buurtvereniging Speuld en Omstreken.  

PLAATSELIJK NIEUWS & MEDEDELINGEN


 

 

Speuld Plus sportief bezig,

Het is verrassend hoe het elke keer weer lukt om van de Speuld Plus middagen een mooi moment te maken. Komt dat door de deelnemers, de vrijwilligers of de combinatie. Op 12 juni was de laatste reguliere bijeenkomst van het seizoen 2018-2019. Dan wordt er iet extra’s van gemaakt. De middag begon met koffie, cake en de mededelingen.  In het bijzonder was er aandacht voor de bijdrage die Speuld Plus wil gaan leveren aan het jubileum feest van de Speulderbrink.

Daarna begon het sportieve onderdeel van de middag, koersbal. Door het de regen werd deze keer de wedstijd in het lokaal van de school gespeeld. Het is toch verrassend voor spelers en toeschouwers hoe de ballen kunnen rollen.  Uiteindelijk kwamen er 2 winnaars uit de bus, die beiden straks als prijs 5 kg nieuwe aardappels zullen krijgen uit de dorpstuin.

Na de inspanningen van het spel, de maaltijd. Het buffet was ingericht, met eigen gemaakte soep, broodjes met beleg en een kroket van de snackbar.  Het was een heel gezellig gebeuren met aan het einde een heerlijk toetje van Wouter van Milgen. Wouter weet wat mensen lekker vinden en deelt er graag van uit, dat geeft toch z’n eenvoudige maaltijd een bijzonder afronding, Wouter bedankt.  Het  was  een mooi en gezellig samenzijn van mensen uit de buurt die het met elkaar kunnen vinden. Dat zou wel eens het geheim kunnen van de mooie Speuld Plus middagen.  


Plattelands Vrouwen Speuld bestaat 60 jaar!!!

Op dinsdag 28 mei was het een grote drukte bij de Speulderbrink. De plattelands vrouwen hadden zich verzameld voor een dagje uit. Dit jaar een bijzonder moment, de vereniging bestaat 60 jaar. De groep is deze dag vertrokken naar Elburg voor een dag vol bezienwaardigheden, koffie, lunch en diner. Volgens de laatste berichten is het een prachtige dag geworden. 

 

We zijn alvast begonnen.


Enkele buurtbewoners hebben een gezamelijke hobby, de dorpstuin. Ze zijn weer volop aan de slag. De eerste resultaten zijn al zichtbaar, zie de foto,s . Het seizoen is nog maar net begonnen en het is nu al prachtig. Het is een lust voor het oog.

We zoeken nog enkele mensen die ons willen helpen in de tuin. Het is gezellig en het werk wat je samen doet is niet zwaar. Wie mee help mag uiteraard mee genieten van de opbrengt uit de tuin. Heerlijk verse groenten, aardappelen , vruchten en kruiden. 

Voor info, bellen met 0682972688


  


 

De nieuwsbrief van de buurtvereniging + de notulen van de bijeenkomst in Staverden met het College van B&W kunt u lezen door de onderstaande links te openen:

Nieuwsbrief_Buurtvereniging.pdf

2016-11-15_Notulen_Avondbijeenkomst_Staverden.pdf

----------------------

 

  

  Mensen met gemeenschappelijke richtingen en een gevoel van saamhorigheid kunnen snellen en gemakkelijker hun doel bereiken omdat ze elkaars stuwkracht benutten. 

.