Van harte welkom op de website van buurtvereniging Speuld en Omstreken.  

PLAATSELIJK NIEUWS & MEDEDELINGEN


We zijn alvast begonnen.


Enkele buurtbewoners hebben een gezamelijke hobby, de dorpstuin. Ze zijn weer volop aan de slag. De eerste resultaten zijn al zichtbaar, zie de foto,s . Het seizoen is nog maar net begonnen en het is nu al prachtig. Het is een lust voor het oog.

We zoeken nog enkele mensen die ons willen helpen in de tuin. Het is gezellig en het werk wat je samen doet is niet zwaar. Wie mee help mag uiteraard mee genieten van de opbrengt uit de tuin. Heerlijk verse groenten, aardappelen , vruchten en kruiden. 

Voor info, bellen met 0682972688


 

 

Bijzonder geslaagd uitstapje Speuld Plus,


Op woensdag 1 mei is Speuld Plus een dagje uit geweest. De bus stond klaar bij de Speulderbrink waar de bus bijna tot de laatste plaats was gevuld met Speuld Plussers, oud Speuld Plussers en misschien wel nieuwe Speuld Plussers. Uiteraard mochten de vrijwilligers mee want ook zij hebben een uitstapje wel verdiend, ze staan immers altijd klaar om de handen uit de mouwen te steken bij alles wat nodig is voor Speuld Plus. Een speciale gast was Wouter van Milgen, als we een beroep op hem doen met een toetje bij het buffet dan worden we nooit teleur gesteld.  De eigen bijdrage voor de deelnemers was  binnen de perken gehouden door gulle sponsoren:  Navobi, Klarenmelk, Auto Verbeek en hovenier Arjo Vermeer. Ook vanaf hier weer heel hartelijk dank voor jullie royale ondersteuning van het mooie uitstapje.


Vanuit Speuld ging de reis naar Zwart Sluis. Daar werden we opgewacht door de burgemeester van Zwarte Waterland,  De heer Eddy Bilder. Eddy kennen we allen nog wel uit de tijd dat hij wethouder was in Ermelo. We zijn hebben een stukje langs de haven gewandeld naar de Museum de Sluuspoort. Daar was het koffie drinken en een heerlijk stukje banket. Een welkomstwoord van de burgemeester en uiteraard hadden we een cadeautje  voor hem mee gebracht, een paar heerlijke biertjes van bouwerij de Udelear , gevestigd in kasteel Staverden.  In de Sluuspoort is van alles te zien waar Zwartsluis trot op is.  Een heel gezellig museum met dingen van vroeger en bezienswaardigheden van natuur en landschap.


Na Zwartsluis gingen we richting Genemuiden. Daar was een bezoek aan het tapijt museum gepland. Eerst samen gegeten en toen werden volledig bij gepraat over het ontstaan en de ontwikkelingen van de tapijt industrie van Genemuiden.  Voor Genemuiden heel bijzonder dat zij wereldwijd zo ver zijn door ontwikkeld in het produceren van tapijt en allerlei producten die daar raakvlakken mee hebben.  In het museum waren ook mensen bezig met het maken van matten en weven van kleden enz. Bijzonder dat dit toch al wat oude ambacht mannen met enige trost voor het vak daar voor het publiek aan het werk gingen. Oude machines werden aan gezet en met veel lawaai en alles in beweging werden we getuigen van het fabriceren van matten en kleden.


Na Genemuiden zijn we afgereisd naar Mastenbroek,  naar de boerderij van Pelleboer. Een boerderij met een biologische bedrijfsvoering.  Naast het produceren van agrarische producen vonden er op de boerderij van allerlei andere activiteiten plaats. Een hoogte punt was wel de vogelweide safari. In een wat oudere personen bus ging de heer Pelleboer als chauffeur met een groep mensen de landerijen in. Het weiland werd zo beheerd dat vogels alle ruimte krijgen om er te nestelen. En dat lukt heel aardig. De kieviten waren net uit het ei gekomen en we hebben er heel wat gezien. Ook De heer Pelleboer kon aardig zijn verhaal doen en op een vermakelijke wijze ons vertellen hoe hij met zijn boerderij en de natuur om ging.  Bij boerderij was er koffie met cake en bij vertrek een blokje biologische kaas, heerlijk.  Iedereen weer in de bus en een ijsje voor onderweg richting Speuld.   


Wat was het een heerlijke dat. Alle mensen die met ons mee gingen willen we bedanken, jullie aanwezigheid ervaren de vrijwilligers als een blijk van waardering en dat geeft energie. Sponsoren nogmaals bedankt, we zijn jullie heel dankbaar voor jullie ondersteuning.  Zo wordt het mogelijk om met elkaar iets leuks te doen en nog een hele tijd genieten van de mooie herinneringen aan deze dag.


   


 

De nieuwsbrief van de buurtvereniging + de notulen van de bijeenkomst in Staverden met het College van B&W kunt u lezen door de onderstaande links te openen:

Nieuwsbrief_Buurtvereniging.pdf

2016-11-15_Notulen_Avondbijeenkomst_Staverden.pdf

----------------------

 

  

  Mensen met gemeenschappelijke richtingen en een gevoel van saamhorigheid kunnen snellen en gemakkelijker hun doel bereiken omdat ze elkaars stuwkracht benutten. 

.