Van harte welkom op de website van buurtvereniging Speuld en Omstreken.  

PLAATSELIJK NIEUWS & MEDEDELINGEN


 

 

Wethouder bezoekt  dorpstuin in Speuld.

Speciaal bezoek voor de dorpstuin aan de Garderenseweg in Speuld. Op donderdag 27 juni is wethouder van de Velde op bezoek geweest. Uiteraard was er eerst koffie voor de gast en de vrijwilligers . De slagroomtaart die de wethouder mee had gebracht gaf het bezoek een feestelijk tintje. De gast en aanwezige vrijwilligers genoten van het heerlijke gebak. Tijdens de koffie werd gesproken over de dorpstuin, maar ook heeft van de Velde verteld over zijn werkzaamheden als wethouder.  Aansluitend was er een rondleiding door de tuin waar de gezamenlijke vrijwilligers super trots op zijn. Met name de nieuwste beregeningsinstallatie maakt de tuin steeds meer compleet.  Bij het afscheid werd van de Velde nog van allerlei verse groenten uit de tuin overhandigd. De wethouder genoot zichtbaar van dit bezoek aan de dorpstuin Neeltje Peatershof in Speuld. De lovende woorden van de gast maken dat de vrijwilligers met nog meer enthousiasme verder gaan met hun mooie hobby.Speuld Plus sportief bezig,


Het is verrassend hoe het elke keer weer lukt om van de Speuld Plus middagen een mooi moment te maken. Komt dat door de deelnemers, de vrijwilligers of de combinatie. Op 12 juni was de laatste reguliere bijeenkomst van het seizoen 2018-2019. Dan wordt er iet extra’s van gemaakt. De middag begon met koffie, cake en de mededelingen.  In het bijzonder was er aandacht voor de bijdrage die Speuld Plus wil gaan leveren aan het jubileum feest van de Speulderbrink.


Daarna begon het sportieve onderdeel van de middag, koersbal. Door het de regen werd deze keer de wedstijd in het lokaal van de school gespeeld. Het is toch verrassend voor spelers en toeschouwers hoe de ballen kunnen rollen.  Uiteindelijk kwamen er 2 winnaars uit de bus, die beiden straks als prijs 5 kg nieuwe aardappels zullen krijgen uit de dorpstuin.


Na de inspanningen van het spel, de maaltijd. Het buffet was ingericht, met eigen gemaakte soep, broodjes met beleg en een kroket van de snackbar.  Het was een heel gezellig gebeuren met aan het einde een heerlijk toetje van Wouter van Milgen. Wouter weet wat mensen lekker vinden en deelt er graag van uit, dat geeft toch z’n eenvoudige maaltijd een bijzonder afronding, Wouter bedankt.  Het  was  een mooi en gezellig samenzijn van mensen uit de buurt die het met elkaar kunnen vinden. Dat zou wel eens het geheim kunnen van de mooie Speuld Plus middagen.  Plattelands Vrouwen Speuld bestaat 60 jaar!!!

Op dinsdag 28 mei was het een grote drukte bij de Speulderbrink. De plattelands vrouwen hadden zich verzameld voor een dagje uit. Dit jaar een bijzonder moment, de vereniging bestaat 60 jaar. De groep is deze dag vertrokken naar Elburg voor een dag vol bezienwaardigheden, koffie, lunch en diner. Volgens de laatste berichten is het een prachtige dag geworden. 

 

 

De nieuwsbrief van de buurtvereniging + de notulen van de bijeenkomst in Staverden met het College van B&W kunt u lezen door de onderstaande links te openen:

Nieuwsbrief_Buurtvereniging.pdf

2016-11-15_Notulen_Avondbijeenkomst_Staverden.pdf

----------------------

 

  

  Mensen met gemeenschappelijke richtingen en een gevoel van saamhorigheid kunnen snellen en gemakkelijker hun doel bereiken omdat ze elkaars stuwkracht benutten. 

.